Profilutvikling og logo

Firmaprofilering handler om et langsiktig arbeid med å være synlig for målgruppen en ønsker å ha som kunder. Det er veldig mange faktorer som spiller inn på om det blir en suksess og det kan ofte være vanskelig å sette fingeren på hvorfor det ble bra eller ikke.

 

Det som er viktig å huske i markedskommunikasjonen er hvor kunden befinner seg i kjøpsprosessen. Skal vi kommunisere med de som er bare litt interessert eller kanskje ikke vet at de er interessert må vi bruke virkemidler som blant annet synlighet over tid. Budskapet må utformes på en annen måte for å fange interesse og gi kunnskap, ikke bare utløse kjøp som er lettere hvis vi snakker til de mest interesserte. Dette er en mix.

Å bygge kjennskap tar tid enten det er til restauranten, åpningstider eller til tilbud du har i butikken.

Det er en tålmodighetsprøve og kanskje det er først når dere er lei av deres egen markedsføring at kundene begynner å oppfatte budskapet.Det er heller ikke sikkert at kjøpet alltid kommer når en forventer det etter en kampanje. Det er ofte slik at kundene har oppfattet at du har tilbudet og varen, men både behovet og beslutningen om å kjøpe kommer senere. Det handler om å være i kundens bevissthet den dagen bestemmelsen om kjøp/besøk er kommet. Enten kjøpet er planlagt i lang tid eller det er et impulskjøp. Impulskjøp styres i større grad av hva folk tror av ting du har sett og blitt påvirket av flere ganger. Se bare hvor mange ganger merkevarene gjentar sine tv-reklamer for å påvirke folks underbevissthet. Det er dette som heter «evoked set» i markedsføringssammenheng.

Vi i Vindfang Reklame kan hjelpe deg med det siste; klar og riktig kommunikasjon som skal sikre deg kjennskap og framdrift mot ditt mål.

Noen ganger er det enkle grep og små  tilpasninger, andre ganger trenger skuta en skikkelig vårpuss.